Bingo e livet

För er som just missade "Bilbingo är livet", dokumentären på tvåan, säger jag bara attans. Jag dog av skratt ena sekunden, skämdes ihjäl den andra. Tänk att det finns en hel rörelse av människor som far runt och spelar bingo i bilen. Alla intriger som pågick, söner som tränade i klubben som bokade plats åt sina mormödrar, bråk om platser och såklart storkovan att kamma hem. En kvinna vann tiotusen kronor. Jag säger bara bilbingo.

I'll be there

Ja det går inte att missa. Broder Daniel kommer till Way Out West i augusti. En hyllnings konsert till Anders Götberg. Oh, jag kommer vara där och förhoppningsvis stå längst fram. Det kommer göra ont.

Roadtrip '08

I augusti ska jag och syrran göra en roadtrip till Malmö, det är nämligen dags för Malmöfestivalen version 0.8. I förrgår släpptes de första banden och man kan säga som så att inga tårar fälldes, dock kanske en glädjetår... Smaka på Slagsmålsklubben, Timo Räisänen, Familjen, Ane Brun, Maia Hirasawa, Moneybrother, ja man kan inte annat än le. En liten ljusglimt till är att man inte behöver betala något inträde, alltså bara boende så nu ska jag leta upp en trevlig liten camping eller ett mysigt vandrarhem.

woop woop

Peace&Love biljetterna är bokade! Alldeles nyss, nu ligger dem i en mapp i mitt rum. Jag och Elin ska norr ut, så långt norr ut vi någonsin har varit. Det kommer bli såå bra, tåg tur och retur och på vägen upp åker vi tillochmed första klass, hur glassigt är inte det? Längtar otroligt mycket.

Igår tackvare Anna upptäckte jag att den allra godaste linssoppan finns i Saluhallen i Göteborg. Grekisk faki med vitlök, det är gudomligt och billigt. För att fortsätta på linser och bönor lagade jag korv- och böngryta till lunch, vilken smakupplevelse! Haha. Nej, vad vill jag egentligen säga? Jo att jag nu ska gå ut och ta fram mammas cykel som jag om sisådär två timmar ska trampa på till träningen. Ciao!

Sommartorsdagar '08

Idag presenterades artisterna till sommartorsdagarna. Som alltid är man besviken. Melodifestivalen som alltid och ett ständigt återkommande coverband som någonstans i sin fantasi byggt upp en bild av att det är "super grymt" att ha motorcyklar på scenen och klä sig i tighta skinnkläder från topp till tå.

26 juni: Lasse Berghagen med gästartisterna Caroline Larsson, Andra Generationen och Caracola.
3 juli: Amanda Jenssen
10 juli: Adam Tensta
17 juli: E.M.D
24 juli: Rydell & Quick
31 juli: Eric Gadd
7 augusti: Boney M


Nej, jag lägger min musiksommar helt i händerna på Peace&Love.

Found you!

Jag har hittat min man, han som jag vill gifta mig med. Brunt hår och lagom med skägg.
Han finns på insändarsidan i Metro.
Så snälla Petter, 26, från Malmö kan du inte stanna i ålder sisådär fyra år, så blir det du och jag.
Det vore väl bra.

du brukade gå i täten

Den här dagen har varit hur bra som helst. Det började med att jag och Anna satt utanför skolan och solade, det var varmt och mycket mysigt. Sedan kom Eva och Maud och vi snackade ännu mer, solade ännu mer och skrattade ännu mer. Picnic i slänten vid fontänen och tentaplugg sittandes i gräset, det blir nästan inte mer vår än så.

På eftermiddagen hämtade Pappa mig, han lurade i mig att han hade något ärende på andra sidan stan och började köra mot Olskroken. Till slut hamnade vi runt Redbergsplatsen, och vad ligger där? Jo, Lejonet&Björnen. Han kan den mannen. Tre kulor glass i solskenet som var så varmt att tröjan åkte av. Tror aldrig jag har ätit så god hallonglass i hela mitt liv. Passionsfruktssorbet och jordgubbscheesecake gick inte de heller av för hackor. I bilen hem åkte pilotglasögonen på och vi lyssnade till p3 på jättehög volym.

Nu, alldeles för en liten stund sedan, har jag äntligen bestämt mig och tackat ja till min plats på Nottingham Trent University. AAAAHHH, är det enda jag kan säga. Haha. Jag har också efter noga grunnande kommit fram till vilket studentkomplex jag ska tillbringa mitt första år: Sandby Hall. Det ligger mitt i centrum. Helt perfekt, ja helt perfekt.

The Swan

Svanen i torsdags var sjukt roligt :) Anna, Eva och jag var hos maud först och myste och träffade katten tindra som jag nu avgudar.. Väl på svanen träffade vi en kille med mycket snygga hängslen, skuttade till Håkan, drack vin, smet in på killtoan, suktade efter snygga popkillar.... drack vin och Maud fick sin pojke till slut, kan det sluta på ett bättre sätt?

Anna och jag delade på Mauds soffa som var riktigt bekväm, eller så bekvämt som det kan vara att sova skavfötters i en soffa :P och just det jag fick låna världens coolaste tröja: hoolabandoola band :) haha På morgonen var vi lagom sunkiga men efter lite persikotvål och tandkräm begav  vi oss ut för att hitta frukost .  Tempo i Örgryte bjöd på fyra wienerbröd för fyra kronor, vrakpris tyckte min plånbok. Tre wienerbröd och en banan, bästa frullen någonsin! haha

På eftermiddagen träffade jag Johan och åt glass i parken sedan hjälpte vi det lokala näringslivet genom att  inhandla ett par skor på Respekt.  En glassig promenad hem och wienerbröden var borta :P Det konstiga var att jag inte var hungrig på hela dagen...



freaking doktorer

Talhållardagen det är så jag döper min morgondag, haha, samt äta-middag-med-malin-och-johan-dagen och dra-till-svanen-med-anna-och-maud-dagen. Det kommer bli mycket trevligt. Dock ganska mycket fläng, det här med kollektivtrafik är väldigt bra men det stämmer inte alltid. Det tar mig två timmar att ta mig från skolan hem till ytterdörren, känns lite segt ibland då man spenderar en halvtimma av tiden med att vänta på fordon. Menmen vad gör man inte.

nästa station

Eftersom det imorgon är den 15 april, och det vet alla pluggsugna, studentlivsstinna ungdomar, att det är dagen då man ska ha bestämt lite mer om sitt liv. Jag bestämde lite, även om jag är nästan säker på att jag tar min Håkan och James Dean planch och drar till England i höst. I alla fall så blev det ett internationellt medieprogram i Örebro samt International Relations i Malmö.

Nu borde jag egentligen läsa La vie devant soi, men nej. Varför slösa sin tid på en historia om ett barn vars mamma är prostituerad, pappa är mördare och som bor hos en föredetta hora i Paris? Nej, nej den är faktiskt riktigt bra men inte det man längtar efter att göra halv elva efter att ha sprungit 7 timmar på älderboende.

Stay nice, think twice. :P

vad jag bryr mig om är att du kallar på mig

Jag hade termos med mig idag, det är gudomligt att kunna sitta och slurka te på en två timmar låång grammatik lektion. Ville bara säga det. Imorgon funderar jag på att koka kaffe. Variation vet ni. Just nu känner jag mig som en av alla dem som skriver inlägg som "idag gjorde jag en knäckemacka med ägg på sedan gick jag ut med min hund" men jag har faktiskt en del viktiga saker att säga, ibland. Haha. Tro mig.


om jag är en fluga och det är jag ju så kommer jag ändå aldrig förstå vad ett lejon är

Elza och jag hade världens bästa kväll igår. Håkan Hellström är mannen. Det var helt underbart. Öppningen med Tro och tvivel, Gårdakvarnar och skit, Hurricane Gilbert, när han spelade Vi två sjutton år som sista låt. Vi hade konstant rysningar i kroppen och grät till var och varannan låt. Det går inte riktigt att beskriva känslan när ett fullsatt Scandinavium står upp och skriker vi älskar håkan. Brännö Serenad, jag älskar den låten. Vi dansade loss till Ramlar, En vän med bil, kom igen lena, jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din. Jag är fortfarande lite skakis..

På vägen hem hittade vi ett par ensamma jeans på en stolpe jag såg tyvärr ingen i kalsonger på konserten, attans. Myntade uttrycket tjockisar ska bära svart. Lekte vaginaleken. På göteborgs central säljs hårspray som endast är för cool people with cool hair, undrar om jag får köpa sådant? Sedan i Borås hoppade vi in i fel bil haha Jag frågade Elza innan om hennes pappa hade en ny bil och hon svarade ja så vi drog upp dörrarna och där sitter en skrämd mamma. chock haha vi börjar asgarva och jag får till slut ur mig ett förlåt och förklarar att elzas pappa har en likadan bil. haha. slår igen dörren och dör av skam... kunde inte sluta skratta haha När vi väl sitter i Elzas pappas bil ( den verkliga) ser vi den andra bilen köra förbi och inser att personerna som skulle ha hoppat in gått precis bakom oss. Vad förvånade de måste ha blivit :P

Inser just att jag har skrivit mer om bilincidenten än konserten :P haha jaja nu ska jag se klart A beautiful mind. God natt!

jag går ner på knä och spelar alfapet

Gårdagen var sjukt rolig. Matilda, du och jag är från och med nu bundisar deluxe : )
Vi började kvällen på Kelly's med att spela alfapet på franska med några andra trevliga franskanördar: Ako och Klara. Dricka vin och spela spel har varit en klart underskattad kombination från min sida men jag har nu helt blivit frälst. Är mycket stolt över att ha bildat n-i på franska efter två glas haha. Svanen hägrade. Tog även denna gång en castro, upptäckte att kajsa var åtta år äldre än jag, träffade Maud. Dyrkade Gustav vid dj-båset, har för mig att jag skrek att han var min idol och jag skulle dyrka honom för all framtid... :P Dansgolvet var nice, besökte backstage och dansade loss med matilda. Försvann hem med torkel, vi gick i en timma och fyrtio minuter för att komma till hans lägenhet. Jag har sjukt ont i fötterna..men blev mutad med glass - vienetta. Vem kan motstå det? menar jag :P Kommer ihåg att vi lyssnade på feist och somnade vid fem halv sex. Åt frukost hos matilda dagen efter, fan vad gott det var, och vad sunkig jag är meeeen det var kul.

klubba

Ibland inträffar något som man är helt omedveten om att man gör. Idag sjöng jag i ljus stämma (folk brukar alltid säga att jag har mörk röst för att vara tjej så det var ännu konstigare..) toute de suite när vi gick ut ur klassrummet. Har ingen aning om var det kom ifrån. Underligt haha.

Imorgon beger sig stora delar av min klass till svanen och jag var inte sen att haka. Ska slagga hos matilda, kommer bli mycket nice, spela alfapet och annat : ) och därutöver slipper jag ta bussen kvart över tolv. Jag kan inte förstå för allt i världen att västtrafik inte inser att torsdag är en festdag och att folk vill ta sig till och från göteborg senare än midnatt...suck. Vänner är trevligt alltså.

Jag och Elza insåg också att det bara är tre dagar kvar till the big day, dagen då vi får se Håkan på Scandinavium. Det kommer att bli stort och vi har bästa biljetterna:sittplats rakt framför. Sjukt bra.

Nej nu ska jag falla för frestelsen och se några avsnitt gilmore girls..

Caught in a symmetry

Fick just svar från Hertfordshire att de hade ändrat min kurs till det jag bad om, första gången som något går lätt angående england. Förra året när jag sökte och kontaktade dem var det ett fullkomligt kaos. Kursen som jag nu är antagen till är English language and communication with Journalism and Media Cultures vilket känns som en superbra kurs, vet dock inte om den slår Communication and Society with French i Nottingham....hmm det känns skönt att ha knappt en månad kvar att bestämma sig på. Beslutsångest hör till en av mina major egenskaper.

Elzas middag igår var mycket trevlig : )Grattis Darling! Pälsen hade bakat paj och fixat vin. Hon fick en massa presenter bland annat en kyckling av Honey och Vicky vilken alla trodde genom kortet var något helt annat :P haha "hej jag heter dick och det betyder kuk på engelska men skit i det du" - nyckelringen gick hem haha bästa humorn :P Honey hade en rosa mössa som jag tvingade mig till att få prova, vi spelade trummor haha. I bilen ner till stan fick jag hyllningssånger dedikerade till mig, blev så rörd ;) haha
Hoppas många emos nappade på krogen :P

Vill du vara en delfin?

Hej du!

Vi vill bara tipsa om vår webbplats www.svedimf.3w.se.Vi är förbundet för den, som känner sig som en delfin i en människokropp.Känner du någon som känner så, så meddela gärna att vi finns.Ha det så bra!

Vänlig hälsning, Svenska delfin-i-människokropp-förbundet

Ett av de konstigaste mailen jag har fått. Någon som vill joina?

Let's face it, I'm not wonderwoman..

Nej jag ringde och sjukanmälde mig till jobbet och tänker inte sätta min for på krogen i natt. Höll på att dö under högskoleprovet, host och snörvel. Men Elzas middag missar man inte : ) Har hittat en riktigt bra present haha den är humor på hög nivå.

Förövrigt så har jag hittat en peace&love polare att åka med: min syster! Urvalet var inte stort eftersom ingen hade lust, pengar eller tid. Tråkigt, men syrran och jag kommer ha sååå kul! Igår såg jag att the Hives är bokade, har velat se dem i flera år och nu äntligen. Elin berättade också att jag kanske skulle få vara modell till hennes klass' modevisning i maj, hur kul som helst. När jag tänker efter så kommer sommaren 08 bli en Anna-Elin sommar, vi ska till barcelona, peace&love och malmöfestivalen ihop. Sjukt bra innan jag sticker till England i höst och inte får se henne på ett halvår.

Nej nu ska jag snart gitta med bilen mot Elzas hus. Take care.

Man tackar, man tackar!

Jag tackar min kusin för klappen jag fick i julklappsspelet idag. Det var två förpackningar med näsdukar. Ja ni gissade rätt, jag är sjukt förkyld. Har lyckats få allt på en gång: hosta, snuva, huvudvärk och feber. Suck, stön, pust. Imorse kändes det som om jag var en gammal tant med oändligt många krämpor då jag stoppade i mig fyra piller på en gång.

Det slår alltid fel också, den här helgen har jag otroligt mycket att göra. Låt mig göra listan: disputation imorse med pappa på sahlgrenska, högskoleprov på lördag, elzas middag och sedan utgång på kvällen, jobb mellan 12 och 21 på söndag, tenta på måndag. Jag skulle vara nära undergången om jag inte var sjuk men nu står jag och vinglar på kanten. (Ramla?)

Så för att nu muntra upp mig lite tänkte jag berätta vad (osjuka) Anna hittade på i Stockholm. Oh yes.
Vi kan börja med bilden där jag sitter gapandes i bussen som rullar igenom huvudstaden, har alltid varit fascinerad av stor städer...haha Xuli hittade mig på stationen och vi tog oss sakta men säkert mot Mörby centrum där mat, cider, vin och strumpbyxor inhandlades. Till middag lagades panerad spätta (aka fiskpinnar från eldorado). Mycket gott. Xuli drog till KTH på något exklusivt cocktailparty medans jag styrde mot Slussen för att träffa Emil. Kändes inte alls som att det var knappt tre år sedan vi sågs sedan. You read my mind. Han lagade middag (den slog fiskpinnarna ganska hårt:P), vi lyssnade på musik och drack drinkar sedan drog vi till Södra Bar. DJ Castro i båset. Vi ägde dansgolvet, det stämde perfekt. Därefter drog vi hem, kollade på A night at the Roxbury's och somnade :)

Fick träffa Xulles pojkvän eller vad man ska kalla honom ;P Han tofflade lite och lagade kinesiska räkor till oss. X betalade med att platta hans hår. Vi kom fram till att jag gråter när jag nyser och att asiater får tårar i ögonen när de gäspar (studie gjord på tre asiater). Visste ni det?

Debaser var målet för kvällen. Vi kom aldrig in. Efter två timmar i kö. Vi var tio meter ifrån att se The Kills. AAAAhhhh. Vi letade efter en annan krog men efter att ha vandrat efter någon krog i ett blött, kallt, bistert Stockholm gav vi upp och åkte hem. Såg typ en kvart av Juno och drack te :) Xuli har ett element precis vid sängen jag sov i och ja jag var lite het på det :P Tror kanske det var här som grunden till förkylningen las...På söndagen var det som att ha vaknat till ett nytt liv, eller nytt väder i alla fall :) Tuben rakt till Medborgarplatsen där vi glassade i solen. Girly. En kille med hel aik-mundering fick bära min väska till centralen. Önskade lycka till på matchen, första och enda gången jag hoppas att aik vinner, på måndag är det rysar match: elfsborg - aik och då är sympatin över :P)

Västerbron, denna vackra bro som jag trodde vi stod på, tills vi förstod att det var liljeholmsbron. Gick sex kilometer åt fel håll så kära Västerbron nästa gång lovar jag att bära karta och kompass! Back to centralen, pendeltåg och buss. Vinkade till Xuli och satte mig på ett flygplan alldeles ensam för första gången. Landade säkert. Applåder! haha

Tro + makt = sant?

Alldeles nyligen gick ett avsnitt av Korrespondenterna som handlade om hur tro och makt vävs ihop mer och mer i dagens samhälle, vad händer när koranen eller bibeln blir lag? När politiker och högt uppsatta religösa personer får en allt för nära relation. Är vi över hundra år tillbaka när statsmakten hävdade att de var utvalda av Gud?

Det som slog mig allra mest var inslaget om abort från sydamerika. Påven har för ett tag sedan manat till en hårdare lagstifning mot abort och det är nu verklighet i många länder där den katolska tron utövas. Abort jämställs med mord och man kan få upp till åtta år fängelse för att ha gjort eller försökt göra en abort. Det är svårt att förstå hur en kvinna kan stå och säga att kvinnan inte har rätt att bestämma över sin kropp, att hon till vilket pris som helst måste föda. Det spelar ingen som helst roll hur du har blivit gravid, om din pappa har förgripit sig, om du blivit våldtagen, om du är ung. Det visades en bild på två flickor, tio och tolv år gamla, den ena gravid den andra med sitt barn på armen (hennes far var far till hennes barn). Ser inte statsmakten konsekvenserna? Kvinnor kommer göra abort i alla fall och dö utav konsekvenserna, hur mår ett barn psykiskt som vet att sin pappa också är sin mammas pappa? Klarar ett tioårigt barn av att ta hand om en nyfödd bebis? Kommer barnhemmen att räcka till för alla som behöver hjälp?

Tänk två steg framåt. Inte bakåt.

Här öppnar man sin Metro

Och vad får man se?
Två poliser har misshandlat katter till döds. Kräkreflexen var nära när jag läste vidare. Några katter hade omhändertagits av polisen, de skulle antingen placeras på hem eller avlivas om de inte var friska. Innan det hände kände tydligen poliserna för att använda en kofot samt en kniv för att latja lite. Hur tänker man? Jag mår illa. Inget straff fick de heller, inte ens en varning! Hoppades en lång stund att det skulle vara ett aprilskämt men vem skulle skriva så om polisen och visa bilder på katterna? Nej fy fan.

Det här får mig att tänka på regeringens förslag om att ta bort Djurskyddsmyndigheten, det är ett mycket dåligt förslag. Historien ovan visar bara hur mycket den behövs och hur lagen behöver skärpas.

Happiness for dogs

Ja en uppdatering till det föregående inlägget: jag och Elza har lagt beslag på varsin biljett till konserten i Scandinavium den 12:e april! Helt underbart.